Slider

Behandeling van de oudere voet

De oudere voet
Gemiddeld lopen we in ons leven zo’n drie keer de aarde rond. Reden genoeg om voeten die op leeftijd komen extra aandacht te geven. Een mens loopt gemiddeld wel 3 keer de aarde rond in zijn of haar leven.  Rede te meer om uw voeten goed te verzorgen.  Soms kan een persoon niet goed meer bij de voeten komen, dan krijgen we al snel te maken met een verwaarloosde voet, rede te meer om naar den goede Medische Voetzorgverlener te gaan. Uw voeten dragen u immers een heel leven lang behalve het eerste levens jaar, dan doen uw ouders dit.

De oudere voet is ook een risicovoet!
Na het veertigste levensjaar wordt de doorbloeding van de matrix minder. Daarmee vertraagt de nagelgroei en verandert ook de conditie van de nagel. Soms ontstaan er ribbels op de nagelplaat en ook kan de nagelplaat verkleuren (grijsgeel). De banden, pezen en spieren verliezen hun elasticiteit en de huid wordt droger en dunner. Het aantal zogenaamde levervlekken, pigmentrijke verouderingsvlekken, groeit met de jaren. Deze kenmerken kunnen direct waarneembaar zijn, maar er zal altijd een uitgebreide anamnese moeten plaatsvinden om verborgen voetproblemen op te sporen.

Kenmerken die direct in verband kunnen worden gebracht met de oudere voet zijn:

 • Afname van flexibiliteit van banden, pezen en spieren.
 • Verstijving van gewrichten, artrose of slijtage.
 • Atrofie van de huid, droge schilferige huid, verkleuring en huidaandoeningen.
 • Atrofie van de polstering.
 • Dermatologische ziektebeelden.
 • Verkleuringen en dikker worden van de nagel, vertraagde nagelgroei.
 • Vaatproblemen, vermindering bloedcirculatie, koude voeten, warme voeten, oedeem, bruine huidverkleuring, spataderen, en slecht genezende wonden.
 • Degeneratieve veranderingen zoals standsafwijkingen van voeten en tenen.
 • Verwaarlozing door slechte voetverzorging.
 • Coördinatie, snelheid, lenigheid.
 • Aanwezigheid van ziekten zoals reuma, diabetes, artrose, artritis, neurologische afwijkingen, afwezigheid van het gevoel of vibratiezin.

Bovengenoemde kenmerken kunnen direct klachten aan de voeten veroorzaken, zoals bijvoorbeeld pijnklachten, verandering van vorm en groei van nagels, vorming van eelt en likdoorns, verhoogd risico op mycose(kalknagels) en bij verwaarlozing kans op ramshoornnagels.

Verwaarloosde Voet
Soms gebeurt er iets in het leven waardoor je niet de moeite nam om je voeten te verzorgen. Schaam je niet, voor mij geweldig om weer mooi te maken.

PEDICURE
behandelingen

diabetische voet

Uw voeten verdienen natuurlijk de beste zorg, u staat en loopt immers de hele dag op uw voeten. Likdoorns, eelt of een wrat kunnen erg vervelend zijn en pijn doen. Ik help u graag bij het goed verzorgen van uw voeten.

SPECIALISTISCHE
behandelingen

107de-specialistische-voet

Als Medisch Voetzorgverlener ben ik hoger en breder opgeleid. Hierdoor kan ik alle zogeheten risicovoeten behandelen en zijn er meer behandelmogelijkheden van  complexere voet- en nagelproblemen.

DOORVERWIJZERS
voor uw patiënten

doorverwijzers-de-specialistische-voet

Heeft u in uw praktijk patiënten die baat kunnen hebben bij een behandeling door een Oncologisch Voetverzorger? Verwijs deze dan met een gerust hart aan mij door, vaak is er meer mogelijk dan u denkt!

Er is vaak meer mogelijk dan u denkt

Als u ouder wordt, verandert uw lichaam. Dat merkt u ook aan uw voeten: de huid wordt dunner, de onderhuidse vetlaag neemt af en de voetbogen gaan doorzakken. Daardoor kunt u voetproblemen krijgen. Ook kunt u misschien niet meer zo goed bij de voeten komen waardoor er verschillende problemen kunnen ontstaan zoals geiriteerde huid, schimmels. Bij De Specialistiche Voet bent u aan het juiste adres.

CONTACT

De Specialistische Voet

U vindt de praktijk van De Specialistische Voet aan de Kolkrijst 80, 3828 EL in Hoogland.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen 033 8890750 , 06 55 10 72 27 of stuur een e-mail naar info@despecialistischevoet.nl

Social media

Volg ons op de voet

DeFooter
DeFooter
DeFooter
DeFooter