Slider

Informatie voor doorverwijzers

Voor de Door Verwijzers
Het rijks-erkende Mbo4-diploma medische pedicure en de Specialisatie OVV (Oncologisch voetzorg Verlener) bestaat sinds 2014 en er is een eigen Beroeps organisatie NMMV welke als enige niet Big geregisteerde wel is aan gesloten bij de VvAA. Het bestuur heeft in het afgelopen jaar veel bereikt en verwacht per 1-1-2018 opgenomen te worden in de aanvullende polissen van de zorgverzekeraars. Dan is een inschrijving in het KRP(Procert) niet meer noodzakelijk en valt De Medisch Pedicure onder het  kwaliteitsregister van de medisch voetzorgverlener (KMV).

Als Oncologisch Voetzorgverlener ben ik mij bewust van de implicaties van de ziekte kanker en de behandeling ervan, zodat ik een veilig en doelmatig voetzorgverleningstraject kan inzetten in afstemming met de behandelend specialist/oncologisch verpleegkundige of huisarts.

Van de 13.500 geregistreerde pedicures in Nederland zijn er nu ca 250 met een oncologie specialisatie.

Wat maakt nu het verschil?
Een OVV heeft niet zomaar een dagje cursus gevolgd maar een heuse opleiding, stages, casus en eind examen moeten afleggen zowel schriftelijk als mondeling. In onderstaand schema kunt u zien welke vakken ik bij wie heb mogen volgen.

   Thema  Uur  Docent  Onderwerpen
1 De ziekte kanker 4  Joanneke Bleichrodt Wat is kanker? Welke behandelmogelijkheden zijn er?
Neuropathie 2  David Kopsky Pijnmanagement bij kanker
2 De behandeling van kanker 2  Johan Toonstra Chemotherapie en de huid, doelgerichte therapie en de huid
Communicatie 4  Wilma Bevers Communicatie met andere zorgverleners
3 Ervaringsdeling 2  Joanneke Bleichrodt De oncologieverpleegkundige
De patiënt en de zorgverlener 4  Mecheline van der Linden Hoe reageer je op een cliënt met kanker? En hoe ga je er zelf mee om?
4 Screening en preventie 4  Johan Toonstra Goedaardige tumoren aan de voeten, niet-pluis aan de voeten, huidbarrière en (onycho)mycose
Ondersteuning 2  Mischa Nagel Welke verzorgende aspecten kunnen de weerbaarheid vergroten? Welke risico’s zijn daaraan verbonden?
5 Ontspanning  Estelle Smits De ontspannen voetmassagetechniek
Ontspanning  Petra Odenthal Cosmetische ondersteuning
Afsluiting  Mischa Nagel Samenvatting en vervolg

Klik gerust op de link zodat u kunt zien wie de leerkrachten zijn. Voor deze specialisatie heb ik de stages “gelopen” in het Meander MC afdeling Oncologie opname en dag opname, het inloophuis Toon Hermans te Amersfoort ,het Hospice De Luwte in Soest, en bij 2 Collegae Loes Schuil  (OVV) en Ria Wegman. (OVV). Ook heb ik samen met een van mijn cliënt een Cases gemaakt en tijdens de mondelinge examen is zowel de casus als de stages ter sprake geweest.

Dat maakt dus het verschil.

Registraties en inschrijvingen

NMMV 46006

KRP-nummer: 13384

Provoet 312685

Kabiz 18103022182

AGB- praktijk: 96-(0)61507

AGB- 96-011544

IKNL

AGB code: 90-040962

Praktijk AGB code: 90-19353

Doorverwijzers
procert
logo_provoet
kabiz
agb-code
iknl

PEDICURE
behandelingen

diabetische voet

Uw voeten verdienen natuurlijk de beste zorg, u staat en loopt immers de hele dag op uw voeten. Likdoorns, eelt of een wrat kunnen erg vervelend zijn en pijn doen. Ik help u graag bij het goed verzorgen van uw voeten.

SPECIALISTISCHE
behandelingen

107de-specialistische-voet

Als Medisch Voetzorgverlener ben ik hoger en breder opgeleid. Hierdoor kan ik alle zogeheten risicovoeten behandelen en zijn er meer behandelmogelijkheden van  complexere voet- en nagelproblemen.

DOORVERWIJZERS
voor uw patiënten

doorverwijzers-de-specialistische-voet

Heeft u in uw praktijk patiënten die baat kunnen hebben bij een behandeling door een Oncologisch Voetverzorger? Verwijs deze dan met een gerust hart aan mij door, vaak is er meer mogelijk dan u denkt!

CONTACT

De Specialistische Voet

U vindt de praktijk van De Specialistische Voet aan de Kolkrijst 80, 3828 EL in Hoogland.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen 033 8890750 , 06 55 10 72 27 of stuur een e-mail naar info@despecialistischevoet.nl

Social media

Volg ons op de voet

DeFooter
DeFooter
DeFooter
DeFooter