Slider

Behandeling van een kalknagel

Wat is een kalknagel en hoe herken je het?
Een mycose (=schimmel)nagel wordt in de volksmond ook wel “kalknagel” genoemd en is erg vervelend. Het is dan ook een schimmelinfectie aan je nagels. Uw nagel is aangetast door een schimmel en misschien ook door een bacterie. De nagel verandert van kleur en wordt op den duur dik en brokkelig, dus erg ontsierend. Een verdikte mycosenagel kan na verloop van tijd ook drukklachten geven in de schoen. Kalknagels komen zowel bij je vingernagels als teennagels voor. De infectie begint meestal bij één nagel en verspreidt zich daarna. De klachten van schimmelnagels of kalknagels verergeren na verloop van tijd. Het proces is te herkennen aan:

  • Een witgele, groene of bruine verkleuring aan het uiteinde van je nagel
  • De verkleuring verplaatst zich steeds verder richting je nagelriem
  • Er ontstaat een soort streepvormige verkleuring van de hele nagel
  • De nagel wordt dik, ruw, brokkelig en breekbaar

Onder de verkleuring komt je nagel los te liggen van je huid, waardoor steeds meer schimmels zich kunnen opstapelen. Soms zijn de nagels zo dik dat het dragen van schoenen pijnlijk is. Wanneer de wortel van de nagel eenmaal is beschadigd, is herstel aan je nagel niet meer mogelijk. Bij beschadiging van de wortel kan je nagel vervormen of in ernstige gevallen zelfs loslaten.eer je last hebt van voetschimmel kan dit dus overgaan in kalknagel, en wanneer je last hebt van kalknagel kan dat overgaan in voetschimmel.

Behandeling van een mycosenagel duurt lang. Het is van belang om bij de behandeling van een mycosenagel consequent dagelijks een schimmeldodend middel te gebruiken. Een mycosenagel is besmettelijk. Was sokken/handdoeken/beddengoed op minstens 60 graden. Gebruik naast een schimmelwerend middel ook een spray voor uw schoenen en draag dagelijks schone sokken.

De Specialistische Voet kan de nagel(s) regelmatig afvlakken zodat pijnklachten in de schoenen vermeden worden en het mycosemiddel goed de nagel kan binnendringen.

Voetschimmel of kalknagel?
Voetschimmel en kalknagel (ook wel schimmelnagel) worden regelmatig met elkaar verward. Toch zijn het twee heel verschillende aandoeningen. Beiden worden veroorzaakt door natuurlijke schimmels op ons lichaam, maar de kenmerken en behandelingen van voetschimmel en kalknagel verschillen vaak. Om goed van zowel voetschimmel als kalknagel af te komen is het dus in eerste instantie handig te weten waarvan je last hebt.

PEDICURE
behandelingen

diabetische voet

Uw voeten verdienen natuurlijk de beste zorg, u staat en loopt immers de hele dag op uw voeten. Likdoorns, eelt of een wrat kunnen erg vervelend zijn en pijn doen. Ik help u graag bij het goed verzorgen van uw voeten.

SPECIALISTISCHE
behandelingen

107de-specialistische-voet

Als Medisch Voetzorgverlener ben ik hoger en breder opgeleid. Hierdoor kan ik alle zogeheten risicovoeten behandelen en zijn er meer behandelmogelijkheden van  complexere voet- en nagelproblemen.

DOORVERWIJZERS
voor uw patiënten

doorverwijzers-de-specialistische-voet

Heeft u in uw praktijk patiënten die baat kunnen hebben bij een behandeling door een Oncologisch Voetverzorger? Verwijs deze dan met een gerust hart aan mij door, vaak is er meer mogelijk dan u denkt!

Er is vaak meer mogelijk dan u denkt

Ik ben een Medisch Voetzorg Verlener. Dat betekent dat ik gekwalificeerd ben om mensen met verschillende medische voetproblemen te helpen. Sterker nog: ik help u graag én ook nog eens goed.

CONTACT

De Specialistische Voet

U vindt de praktijk van De Specialistische Voet aan de Kolkrijst 80, 3828 EL in Hoogland.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen 033 8890750 , 06 55 10 72 27 of stuur een e-mail naar info@despecialistischevoet.nl

Social media

Volg ons op de voet

DeFooter
DeFooter
DeFooter
DeFooter