Slider

Behandeling van likdoorn

Een likdoorn, ook wel eksteroog genoemd, is een pijnlijke eeltplek die naar binnen is gegroeid. Het wordt vooral aangetroffen op de voeten en tussen de tenen. Ook op andere plekken, zoals op de handpalmen, kunnen echter likdoorns ontstaan. Het centrum van de likdoorn is vaak het meest pijnlijk. Hier hopen zich dode huidcellen op die voor extra druk zorgen. Het centrum kan zich langzaam vergroten. Je kunt een likdoorn vergelijken met een punaise het ronde is het eelt, de punt, die de huid doorboort en zeer pijnlijk kan zijn.

Likdoorn behandeling
Een likdoorn kan op verschillende manieren behandeld worden. Het type behandeling wordt onder andere bepaald op basis van het type. Sommige likdoorns zijn groot en zitten diep, andere zijn meer oppervlakkig en niet al te groot. Ook de overlast die het veroorzaakt is bepalend voor de behandeling.

Preventie
De behandeling van likdoorns begint al bij de preventie. Wanneer er goed op wordt gelet dat er geen overmatige druk staat op gevoelige plekken op de huid, kan een likdoorn makkelijk worden voorkomen. Hierbij moet worden gedacht aan goed zittend schoeisel en het gebruik van handschoenen bij (zware) handarbeid. Ook na het verwijderen van een likdoorn moet ervoor worden gezorgd dat de likdoorn niet meer terugkomt. Hiervoor zijn vaak aanpassingen nodig in schoeisel of andere typen bescherming van de huid.

Likdoorn behandeling op basis van type
De behandeling van likdoorns wordt grotendeels bepaald op basis van type likdoorn. We kunnen de volgende typen likdoorns onderscheiden:
Normale likdoorn: Een harde likdoorn, vaak op voeten of handen.
Weke likdoorn: Vaak tussen de tenen. Pijnlijk door een constante druk erop.
Zaadlikdoorn: Een relatief kleine en compacte likdoorn. Er is geen druk of wrijving voor dit type likdoorn nodig om te ontstaan. Vaak is een zaadlikdoorn pijnloos en veroorzaakt nauwelijks klachten.
Vasculaire likdoorn: Een likdoorn waar bloedvaten in zijn gegroeid. Dit maakt wegsnijden veel lastiger.
Neurovasculaire likdoorn: Vergelijkbaar met een vasculaire likdoorn. Een neurovasculaire likdoorn heeft naast ingroei van bloedvaten ook ingroei van zenuwuiteinden. Dit maakt de likdoorn erg pijnlijk en nog lastiger te verwijderen.

Het mag duidelijk zijn dat de behandeling van vasculaire- en neurovasculaire likdoorns doorgaans het lastigst is. De arts of Medische voetzorgverlener kunnen ook deze types echter goed verwijderen. Wel kan het herstel soms langer duren door de aanwezigheid van de bloedvaatjes en zenuwen. Een huisarts kan dit doen, maar een Medisch Pedicure is vaak meer ervaren in de behandeling hiervan.

PEDICURE
behandelingen

diabetische voet

Uw voeten verdienen natuurlijk de beste zorg, u staat en loopt immers de hele dag op uw voeten. Likdoorns, eelt of een wrat kunnen erg vervelend zijn en pijn doen. Ik help u graag bij het goed verzorgen van uw voeten.

SPECIALISTISCHE
behandelingen

107de-specialistische-voet

Als Medisch Voetzorgverlener ben ik hoger en breder opgeleid. Hierdoor kan ik alle zogeheten risicovoeten behandelen en zijn er meer behandelmogelijkheden van  complexere voet- en nagelproblemen.

DOORVERWIJZERS
voor uw patiënten

doorverwijzers-de-specialistische-voet

Heeft u in uw praktijk patiënten die baat kunnen hebben bij een behandeling door een Oncologisch Voetverzorger? Verwijs deze dan met een gerust hart aan mij door, vaak is er meer mogelijk dan u denkt!

Er is vaak meer mogelijk dan u denkt

Ik ben een Medisch Voetzorg Verlener. Dat betekent dat ik gekwalificeerd ben om mensen met verschillende medische voetproblemen te helpen. Sterker nog: ik help u graag én ook nog eens goed.

CONTACT

De Specialistische Voet

U vindt de praktijk van De Specialistische Voet aan de Kolkrijst 80, 3828 EL in Hoogland.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen 033 8890750 , 06 55 10 72 27 of stuur een e-mail naar info@despecialistischevoet.nl

Social media

Volg ons op de voet

DeFooter
DeFooter
DeFooter
DeFooter