Slider

Specialistische Technieken

Nagelbeugeltechnieken
Een verkeerd verzorgde of verkeerd geknipte nagel kan klachten veroorzaken. Veel mensen knippen de hoeken van hun nagels weg. Hierdoor neemt de kans op ingroeien van de nagels toe.
Orthonyxie of een nagelbeugel is een hulpmiddel dat op de nagel wordt bevestigd om een ingroeiende nagel recht te maken of tijdelijk de verhoogde druk van de nagel in de nagelwal te verminderen. Hierdoor wordt de nagel langzaam vlakker en verdwijnen uw pijnklachten vrijwel direct.

De beugel wordt vastgezet op de nagelplaat en groeit mee met de nagel. Na ongeveer 6 weken wordt tijdens de controle bij uw medisch pedicure de beugel eventueel verwijderd en opnieuw met extra spanning teruggeplaatst. Is de nagelbeugel bevestigd met een laagje gel (afhankelijk van het soort beugel) dan hoeft u geen rekening meer te houden met de beugel tijdens kousen aantrekken en u kunt gewoon douchen of zwemmen.

Diversen oorzaken van een ingegroeide nagel:

  • Het te kort en slordig knippen van de nagel, waardoor de nagel kan ingroeien.
  • Het dragen van te nauwe en te puntige schoenen die de tenen samendrukken.
  • Het dragen van puntige schoen met hoge hakken.
  • Een overdreven dikke nagelplaat, waarvan de rand in een diepe nagelwal verdwijnt.
  • Voetafwijkingen zoals de platvoet en de knikvoet, waarbij de druk op de binnenkant van de nagelplooi van de teen groter is dan normaal.
  • Door het stoten van de nagel of het neervallen van zware voorwerpen op de teen.
  • Chronische bedlegerigheid met daarbij een slechte nagelverzorging.
  • Verweking van de weefsels door zweetvoeten of overdreven gebruik van warme voetbaden waardoor de nagelwal te zacht wordt.
  • Schimmelinfectie
  • Slechte hygiëne

Voor verdere informatie of advies of wilt u een afspraak maken dan kunt u mij bereiken per e-mail, facebook of telefonisch. Ik sta u graag te woord.

PEDICURE
behandelingen

diabetische voet

Uw voeten verdienen natuurlijk de beste zorg, u staat en loopt immers de hele dag op uw voeten. Likdoorns, eelt of een wrat kunnen erg vervelend zijn en pijn doen. Ik help u graag bij het goed verzorgen van uw voeten.

SPECIALISTISCHE
behandelingen

107de-specialistische-voet

Als Medisch Voetzorgverlener ben ik hoger en breder opgeleid. Hierdoor kan ik alle zogeheten risicovoeten behandelen en zijn er meer behandelmogelijkheden van  complexere voet- en nagelproblemen.

DOORVERWIJZERS
voor uw patiënten

doorverwijzers-de-specialistische-voet

Heeft u in uw praktijk patiënten die baat kunnen hebben bij een behandeling door een Oncologisch Voetverzorger? Verwijs deze dan met een gerust hart aan mij door, vaak is er meer mogelijk dan u denkt!

Er is vaak meer mogelijk dan u denkt

Ik ben een Medisch Voetzorg Verlener. Dat betekent dat ik gekwalificeerd ben om mensen met verschillende medische voetproblemen te helpen. Sterker nog: ik help u graag én ook nog eens goed.

CONTACT

De Specialistische Voet

U vindt de praktijk van De Specialistische Voet aan de Kolkrijst 80, 3828 EL in Hoogland.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen 033 8890750 , 06 55 10 72 27 of stuur een e-mail naar info@despecialistischevoet.nl

Social media

Volg ons op de voet

DeFooter
DeFooter
DeFooter
DeFooter