Slider

Behandeling bij kanker

Oncologisch Voetverzorging
Doel van oncologische voetzorg is de voeten van kankerpatiënten in een zo optimaal mogelijke conditie te brengen en te houden. De gezondheid en leefbaarheid van kankerpatiënten wordt hiermee ondersteund.

Kanker is een ziekte die steeds vaker voorkomt en gelukkig steeds beheersbaarder wordt, wanneer iemand te horen krijgt dat hij of zij kanker heeft , dan heeft deze persoon vaak slecht nieuws te verwerken gekregen, een OVV kan op een professionele manier omgaan met de emoties die hieruit voortkomen. Uiteraard is dit een vertrouwelijk gesprek.

Onder andere door de behandeling met chemotherapie, immunotherapie, radiotherapie en/of een combinatie hiervan. Chemotherapie heeft niet alleen invloed op kankercellen, maar ook op gezonde cellen in het lichaam. Vooral snelgroeiende gezonde cellen kunnen worden aangetast door de chemotherapie. In de rustperioden van de chemokuur hebben gezonde cellen de tijd om zich te herstellen. De meeste gezonde cellen doen dat, zodat de bijwerkingen weer verdwijnen. Soms gebeurt dat na enkele dagen, soms duurt het langer.

Sommige cytostatica kunnen (tijdelijk) beschadigingen veroorzaken (soms tot 2 jaar na de kuur).

  • Neuropathie, aan de zenuwuiteinden: (is meestal niet te herstellen)
    zoals gevoelloosheid, tintelend, verdoofd gevoel in vingertoppen, tenen en voetzolen, verstoring van koude- en warmtegevoel, krachtverlies benen en/of armen, spier- en gewrichtspijn.
  • Huid aandoeningen: zoals droge huid, infecties, ontstekingen, hyper- of hypo pigmentaties, huiduitslag, overgevoelig voor de zon, psoriasis.
  • Nagel aandoeningen: zoals ribbels op nagels, brokkelige nagels, loslatende nagels, schimmelinfecties, hyperkeratose.
  • Hand/voet syndroom: Reactie van de huid van de handpalmen en voetzolen.
  • Mogelijke klachten: jeuk, pijn of gevoeligheid, roodheid, schilferende of vervellende huid, zwelling, blaren en infecties.
  • Andere mogelijke bijwerkingen: verminderde aanmaak bloedcellen, bloedarmoede / neiging tot bloedingen, langere wondgenezing periode + 9 dagen of langer, ontregelde bloedsuiker, lymfeoedeem.

In de praktijk beschik ik naast mijn kwaliteiten ook veel informatie voor de oncologische cliënt. Uiteraard behandel ik alleen maar de oncologische patiënt na goedkeuring van uw behandelend arts.Hiervoor is een formulier die ingevuld wordt zodat ik met het behandelend team kan overleggen mocht dit nodig zijn.  Mocht u vragen hebben of verdere informatie of een afspraak wilt maken dan ben ik uiteraard te bereiken via e-mail, facebook of telefonisch. Het kan zijn dat ik niet direct u te woord kan staan, ik zal u dan op een later tijdstip terugbellen.

Graag tot ziens in mijn praktijk!

PEDICURE
behandelingen

diabetische voet

Uw voeten verdienen natuurlijk de beste zorg, u staat en loopt immers de hele dag op uw voeten. Likdoorns, eelt of een wrat kunnen erg vervelend zijn en pijn doen. Ik help u graag bij het goed verzorgen van uw voeten.

SPECIALISTISCHE
behandelingen

107de-specialistische-voet

Als Medisch Voetzorgverlener ben ik hoger en breder opgeleid. Hierdoor kan ik alle zogeheten risicovoeten behandelen en zijn er meer behandelmogelijkheden van  complexere voet- en nagelproblemen.

DOORVERWIJZERS
voor uw patiënten

doorverwijzers-de-specialistische-voet

Heeft u in uw praktijk patiënten die baat kunnen hebben bij een behandeling door een Oncologisch Voetverzorger? Verwijs deze dan met een gerust hart aan mij door, vaak is er meer mogelijk dan u denkt!

Er is vaak meer mogelijk dan u denkt

Oncologische patiënten krijgen vaak te maken met voetproblemen. Om die goed te kunnen behandelen, is specialistische medische kennis nodig. Er is dan ook toestemming nodig van de oncoloog voordat een behandeling kan plaatsvinden. U krijgt na een screening van de voeten formulieren mee die ingevuld dienen te worden bij de oncoloog of oncologisch verpleegkundige. Zonder toestemming kan geen behandeling plaatsvinden. Soms wordt kunnen behandelingen vergoed worden, dit dient u met uw oncoloog en zorgverzekeraar af te stemmen.

CONTACT

De Specialistische Voet

U vindt de praktijk van De Specialistische Voet aan de Kolkrijst 80, 3828 EL in Hoogland.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen 033 8890750 , 06 55 10 72 27 of stuur een e-mail naar info@despecialistischevoet.nl

Social media

Volg ons op de voet

DeFooter
DeFooter
DeFooter
DeFooter