Slider

Behandeling bij reuma

Reumatische voet

Een handdruk kan bij een reumapatiënt al pijn doen daarom ga ik ook voorzichtig te werk. Een reumapatiënt is extra gevoelig door gewrichtsontstekingen, slijmbeursontstekingen, slijtage in de gewrichten en gaat vaak gepaard met standsveranderingen. Dit geeft juist te veel of te weinig eeltvorming. Als Medisch Voetzorgverlener/ Medisch Pedicure kan ik mensen met reuma helpen door onder andere eelt en likdoorns te verwijderen. Deze geven namelijk extra pijn en veroorzaken een ander looppatroon. Zij worden vaak veroorzaakt door:

 • De veranderende stand van voeten tenen.
 • Het weefsel onder de bal van uw voet dat dunner wordt of verschuift.
 • Schoenen die niet goed (meer) passen.

Als reumapatiënt kunt u ook last krijgen van veranderingen aan de nagels. Dit is vaak een gevolg doordat de tenen in de verdrukking komen, omdat er (te) weinig ruimte is in de schoenen. Vaak is er ook een standsafwijking van de voet. De volgende nagelafwijkingen kunnen optreden:

 • Verkleuringen
 • Verdikte of juist extreem dunne nagels
 • Brokkelige nagels
 • Eeltvorming onder de nagels
 • Ruwe, ondoorzichtige, brosse en gespleten nagels (schuurpapiernagels)
 • Deze plekken druk vrij gelegd worden met speciale materialen.

Bij uw allereerste bezoek en vervolgens ten minste éénmaal per jaar vindt er een totale screening van uw voeten plaats. Dit om uw voeten goed in kaart te brengen en een juiste behandeling te geven en om te kijken of er geen veranderingen aanwezig zijn aan uw voeten. Indien nodig kan ik u doorverwijzen naar een andere specialist.

Veel zorgverzekeraars vergoeden uw Medisch pedicurebehandeling geheel of gedeeltelijk voor mensen met reuma, mits de behandeling gedaan wordt door een geregistreerd en gediplomeerd medisch pedicure. Uiteraard is De Specialistische Voet geregistreerd. Dit kunt u elders op deze site vinden.

Enkele specifieke schoenadviezen voor de reumatisch cliënt:

 • Comfortabel
 • Een klittenband heeft de voorkeur; zeker als de handen ook aangedaan zijn. Soms dient het klittenband voorzien te worden van een speciale ring, waardoor de schoenen gemakkelijker gesloten kunnen worden met behulp van een stok of haak, een brede en iets verhoogde hak(max. 3 cm.) dit is om de afwikkeling van de voet te bevorderen en een breed en stabiel steunvlak te geven voor de juiste lengte en breedte.
 • Voldoende hoge neus van de schoen om alle tenen in de schoen te laten passen. Als de neus te laag is komt er teveel druk op de gewrichtjes van de hamertenen te staan waardoor er eelt ontstaat en likdoorns kunnen vormen of erger zoals een ulcus.
 • De schoen moet voldoende steun geven
 • De schoen moet niet te zwaar zijn
 • de schoen mag aan de binnenzijde geen voelbare naden hebben
 • de hakken en zolen van rubber , voor een goede schokdemping

Maak gerust een afspraak bij De Specialistische Voet

PEDICURE
behandelingen

diabetische voet

Uw voeten verdienen natuurlijk de beste zorg, u staat en loopt immers de hele dag op uw voeten. Likdoorns, eelt of een wrat kunnen erg vervelend zijn en pijn doen. Ik help u graag bij het goed verzorgen van uw voeten.

SPECIALISTISCHE
behandelingen

107de-specialistische-voet

Als Medisch Voetzorgverlener ben ik hoger en breder opgeleid. Hierdoor kan ik alle zogeheten risicovoeten behandelen en zijn er meer behandelmogelijkheden van  complexere voet- en nagelproblemen.

DOORVERWIJZERS
voor uw patiënten

doorverwijzers-de-specialistische-voet

Heeft u in uw praktijk patiënten die baat kunnen hebben bij een behandeling door een Oncologisch Voetverzorger? Verwijs deze dan met een gerust hart aan mij door, vaak is er meer mogelijk dan u denkt!

Er is vaak meer mogelijk dan u denkt

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een Medisch voetzorgverlener te gaan die weet wat deze ziekte met uw voeten doet. Ik zorg voor drukverlichting bij knobbels en kan u advies geven over schoenen en eventuele hulpmiddelen. Of u deze behandelingen vergoed krijgt, hangt af wederom van uw zorgverzekeraar.

CONTACT

De Specialistische Voet

U vindt de praktijk van De Specialistische Voet aan de Kolkrijst 80, 3828 EL in Hoogland.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen 033 8890750 , 06 55 10 72 27 of stuur een e-mail naar info@despecialistischevoet.nl

Social media

Volg ons op de voet

DeFooter
DeFooter
DeFooter
DeFooter