Slider

Behandeling van voetschimmel

Wat is voetschimmel en hoe herken je het?
Voetschimmel is een schimmelinfectie aan de voet. In tegenstelling tot kalknagel of schimmelnagel beperkt deze infectie zich dus niet tot de nagels, maar tot de hele voet. Wel kunnen soms aan de zijkanten van je handen en vingers vervelende blaasjes ontstaan. Dit is geen schimmelinfectie, maar een reactie van je huid op de infectie aan je voeten. De meest voorkomende vorm van voetschimmel wordt ook wel ‘zwemmerseczeem’ genoemd. Zwemmerseczeem is niet de beste term voor het verschijnsel, aangezien het hier niet om eczeem, maar om schimmel gaat. Het is te herkennen aan de volgende symptomen:

  • De voeten kunnen schilferen. Deze schilfertjes zijn wit van kleur en vind je vaak tussen je vierde en vijfde teen (kleine teen)
  • Roodheid
  • Jeukende blaasjes, vooral op de voetzool. Deze worden na verloop van tijd droger, waardoor ze bruin worden of een korstje krijgen. Vervolgens schilfert de huid af
  • Het eelt aan de voeten kan dikker worden en er kunnen kloven ontstaan

Aangezien zowel voetschimmel als kalknagel wordt veroorzaakt door schimmels op de voet, kan het een overgaan in het ander. Wanneer je last hebt van voetschimmel kan dit dus overgaan in kalknagel, en wanneer je last hebt van kalknagel kan dat overgaan in voetschimmel.

Heeft u diabetes? Dan is het vooral voor u van belang om u voeten goed te laten verzorgen. De voeten van diabetes patiënten kunnen namelijk erg kwetsbaar zijn en hiervoor is een speciale behandeling geboden.

PEDICURE
behandelingen

diabetische voet

Uw voeten verdienen natuurlijk de beste zorg, u staat en loopt immers de hele dag op uw voeten. Likdoorns, eelt of een wrat kunnen erg vervelend zijn en pijn doen. Ik help u graag bij het goed verzorgen van uw voeten.

SPECIALISTISCHE
behandelingen

107de-specialistische-voet

Als Medisch Voetzorgverlener ben ik hoger en breder opgeleid. Hierdoor kan ik alle zogeheten risicovoeten behandelen en zijn er meer behandelmogelijkheden van  complexere voet- en nagelproblemen.

DOORVERWIJZERS
voor uw patiënten

doorverwijzers-de-specialistische-voet

Heeft u in uw praktijk patiënten die baat kunnen hebben bij een behandeling door een Oncologisch Voetverzorger? Verwijs deze dan met een gerust hart aan mij door, vaak is er meer mogelijk dan u denkt!

Er is vaak meer mogelijk dan u denkt

Ik ben een Medisch Voetzorg Verlener. Dat betekent dat ik gekwalificeerd ben om mensen met verschillende medische voetproblemen te helpen. Sterker nog: ik help u graag én ook nog eens goed.

CONTACT

De Specialistische Voet

U vindt de praktijk van De Specialistische Voet aan de Kolkrijst 80, 3828 EL in Hoogland.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen 033 8890750 , 06 55 10 72 27 of stuur een e-mail naar info@despecialistischevoet.nl

Social media

Volg ons op de voet

DeFooter
DeFooter
DeFooter
DeFooter