Slider

Behandeling van wratten

Verschil tussen wrat en likdoorn
In tegenstelling tot likdoorns, worden wratten veroorzaakt door een virus. Dit zijn virussen uit de familie van de Humane Papillomavirussen (HPV). Wratten zijn dan ook besmettelijk, likdoorns zijn dit absoluut niet. Daarnaast zijn wratten vaak juist aan de buitenkant pijnlijker dan in het midden. Bij likdoorns is dit andersom. Likdoorns zijn verdikkingen van de huid, die worden gevormd door eelt dat de huid in groeit.dit kan zeer pijnlijk zijn.

Het onderscheid tussen een likdoorn of wrat kan op basis van uiterlijk soms erg lastig zijn. Het zijn ongeveer gelijke structuren. Een belangrijk verschil is  de manier waarop de plek pijn veroorzaakt. Een likdoorn veroorzaakt vooral pijn door druk bovenop de likdoorn. Bij een wrat doet dit meestal geen pijn. Bij een wrat zorgt vooral druk van de zijkant voor pijn. Dit is te testen door de wrat als het ware vast te pakken en een klein beetje te knijpen. Bij een likdoorn zal de pijn meevallen, bij een wrat zal deze erg storend tot zeer pijnlijk zijn. Over het algemeen verdwijnen wratten vanzelf en hoeven ze niet verwijderd te worden. Maar onder de voeten kan het zeer pijnlijk zijn met lopen en is het toch wel fijn wanneer de wrat verwijderd kan worden.

Wratten zijn erg besmettelijk. Omdat we ons irriteren aan wratten gaan we er vaak aan krabben of peuteren, waardoor het virus zich makkelijk kan verspreiden. Deste meer reden om deze te laten behandelen.  De wratten worden zichtbaar na ongeveer drie tot zes maanden nadat iemand in contact is gekomen met het virus. Wratten worden vaak via gymnastiekzalen, zwembaden, sauna’s en dergelijk doorgegeven. Bijna iedereen krijgt in zijn leven wel eens last van één of meerdere wratten. Dus schamen is echt niet nodig.

Voet wratten komen voor op de voetzolen. De voetwratten kent twee soorten: de eerste is de doorn wrat, dit is een soort doorntje en kan erg pijnlijk zijn. De doorn wrat is als een worteltje die de diepte in groeit. De tweede soort is de mozaïkwrat en deze ligt als een vloertje op de huid en breid zich steeds verder uit. Het lijkt alsof deze soort barstjes heeft, maar het is eigenlijk een verzameling van grote en kleine wratten die zich uitbreiden.

Welke wratten zijn verdacht?
Wratten die bloeden, van kleur veranderen, groter worden of jeuken zijn verdacht. Deze wratten moet je altijd door een huisarts laten bekijken. Het kan zijn dat het geen wratten zijn. Ook wratten die je niet vertrouwt of wratten die pijnlijk zijn kun je het beste naar de huisarts gaan. Ook de Specialistische Voet zal bij twijfel zeker ook verwijzen.

Wratten verwijderen, hoe?
Cryotherapie
Snel en effectief voetwratten verwijderen. Met de Cryopen, gebaseerd op Cryotherapie (bevriezen), Eerst wordt het overtollig eelt verwijderd vervolgens worden voetwratten met de grootste precisie, en op de millimeter nauwkeurig, snel en effectief verwijderd. Omdat er geen gezond weefsel wordt beschadigd zijn deze behandelingen nagenoeg pijnloos. Met de cryopen wordt de wrat behandeld voorafgaand wordt het  overtollig eelt wordt vakkundig weggehaald, dit kan met een frees of met een mesje.

PEDICURE
behandelingen

diabetische voet

Uw voeten verdienen natuurlijk de beste zorg, u staat en loopt immers de hele dag op uw voeten. Likdoorns, eelt of een wrat kunnen erg vervelend zijn en pijn doen. Ik help u graag bij het goed verzorgen van uw voeten.

SPECIALISTISCHE
behandelingen

107de-specialistische-voet

Als Medisch Voetzorgverlener ben ik hoger en breder opgeleid. Hierdoor kan ik alle zogeheten risicovoeten behandelen en zijn er meer behandelmogelijkheden van  complexere voet- en nagelproblemen.

DOORVERWIJZERS
voor uw patiënten

doorverwijzers-de-specialistische-voet

Heeft u in uw praktijk patiënten die baat kunnen hebben bij een behandeling door een Oncologisch Voetverzorger? Verwijs deze dan met een gerust hart aan mij door, vaak is er meer mogelijk dan u denkt!

Er is vaak meer mogelijk dan u denkt

Ik ben een Medisch Voetzorg Verlener. Dat betekent dat ik gekwalificeerd ben om mensen met verschillende medische voetproblemen te helpen. Sterker nog: ik help u graag én ook nog eens goed.

CONTACT

De Specialistische Voet

U vindt de praktijk van De Specialistische Voet aan de Kolkrijst 80, 3828 EL in Hoogland.

Voor het maken van een afspraak kunt u bellen 033 8890750 , 06 55 10 72 27 of stuur een e-mail naar info@despecialistischevoet.nl

Social media

Volg ons op de voet

DeFooter
DeFooter
DeFooter
DeFooter